Titel Wijngaard de Deelgaarderberg
fotobalk boven Wijngaard de Deelgaarderberg

Onze wijn

In onze wijngaard telen wij een vijftal soorten druiven waarvan wij een zes tot zeven wijnen produceren. Solaris, Rondo, Pinot-Auxerrois, Dornfelder rosé, Dornfelder-rood. Een gedeelte van onze rode wijnen wordt op eikenhout gelagerd. Afhankelijk van het wijnjaar worden er nog andere wijnen gemaakt bijvoorbeeld een mousserende of een dessertwijn.

Hieronder is meer informatie van de onze wijnsoorten weergegeven.

Solaris

Solaris
Deze fris, fruitige wijn smaakt heerlijk bij asperge of vis. Ook op het terras in de zomer doet deze wijn het erg goed. Ook verkrijgbaar in 0,25 ml. flesjes 4,95 per flesje.

Rondo

Rondo
Deze rode wijn heeft een dieprode kleur. Smaakt heerlijk bij een mooi stuk vlees. Tijdelijk niet verkrijgbaar in augustus wordt er weer gebotteld en kunt U genieten van een Rondo 2020

Dornfelder Barrique

Dornfelder Barrique
Onze Dornfelder Barrique is weer beschikbaar! Deze droge rode wijn, op hout gelagerd, smaakt heerlijk bij Livar ham of worst. Ook met een lekker stukje Hollandse kaas smaakt hij voortreffelijk.

Dornfelder rosé

Dornfelder rosé
Deze frisse droge Rosé is een heerlijke wijn voor in de zomer op het terras

Pinot Auxerrois

Pinot Auxerrois
Deze lichte droge witte wijn is een heerlijke wijn voor in de zomer op het terras of bij een lekker visgerecht. Ook met aspergegerechten is deze wijn een goede combinatie.

Indian Summer

Indian Summer
Indian Summer is een dessertwijn gemaakt van de zeer late oogst van de Solaris uit de geweldige zomer van 2020. Deze wijn wordt verkocht in 0.375 l flesjes. Een dessertwijn met 14.5% alcohol en een restsuiker van 150 gram per liter. Deze wijn is uitermate geschikt bij een dessert van bijvoorbeeld een cupcake van bladerdeeg gevuld met zure appeltjes en kaneel of een pure chocoladeproeverij.
fotobalk onder Wijngaard de Deelgaarderberg