Titel Wijngaard de Deelgaarderberg
fotobalk boven Wijngaard de Deelgaarderberg

Kasteeltuin Montfort

Sinds het voorjaar van 2018 hebben wij een wijngaard gesticht in de Historische Tuin bij de kasteelruïne in Montfort. Middels crowdfunding zijn hier 2 plantvakken aangeplant. In het voorjaar van 2020 zijn er wederom 2 plantvakken aangeplant. Voor € 15.- per wijnstok per jaar is er de mogelijkheid om een wijnstok te adopteren. Hiervoor krijgt u ieder jaar een fles wijn, geproduceerd van druiven uit deze tuin, een bezoekmoment aan uw eigen wijnstok en eventueel uitleg hierbij en korting op het Monforter Wijnfeest. Verder is een gedeelte van het bedrag bestemt als donatie aan de stichtingen Kasteel Montfort en Het Limburgs Landschap. Hiermee steunt u dus ook de beide goede doelen.

Mede dankzij de inspanning van de Stichting Kasteel Montfort en de stichting Het Limburgs Landschap (eigenaar van de tuin) zijn deze plannen gerealiseerd kunnen worden. Ten zuiden van Kasteel Montfort, aan de overzijde van de Huysdijk, heeft in de 18e eeuw een fraaie symmetrische Franse Tuin gelegen. Dat blijkt uit diverse oude kaarten uit deze periode, maar ook uit beschrijvingen van het kasteel. Deze Historische Tuin is in 2014 opnieuw aangelegd door de Stichting Het Limburgs Landschap. Voor meer informatie kunt u de website van Kasteel Montfort bezoeken. Kijk hier ook voor de mogelijkheden van rondleidingen en proeverijen.

Bezoekers van deze tuin kunnen niet alleen genieten van de mooie mini-wijngaarden in de plantvakken, maar kunnen de wijnen die hier geproduceerd worden door ons ook proeven op het terras van de tegenoverliggende kasteelruïne. Tevens is hier een startpunt van onze wijnfietsroute.

Klik hier voor een kaart van de wijnfietsroute.

Ook een excursie met wijnproeverij behoort tot de mogelijkheden.

Op 5 september 2021 is ons eerste Wijnfeest i.s.m. Kasteel Montfort. Als U de datum vrij houdt zorgen wij voor het amusement. 

Kasteeltuin

fotobalk onder Wijngaard de Deelgaarderberg