smalstestukjeNederland

Het Smalste Stukje van Nederland

Er is een plek binnen Limburg waar je binnen een uurtje van België naar Duitsland wandelt. Daar, in het smalste stukje Nederland, ligt Echt-Susteren. De gemeente met het meeste buitenland van heel Nederland. Wie Echt-Susteren bezoekt, heeft het goede leven in al haar facetten binnen handbereik: pittoreske dorpjes, schitterende natuur, lekker eten, kunst en kerken. Echt Susteren is een plek waar je, in de hektiek van vandaag de dag, kunt onthaasten. Waar je volop tijd en aandacht voor jezelf en voor elkaar kunt nemen. Waar je het goede leven mag ervaren. Want dat begint hier.

Het idee achter het smalste stukje Nederland

 Echt-Susteren kent 220.000 overnachtingen per jaar en een toeristische inkomensstroom van 23 miljoen euro per jaar. Toch willen we de onondekte plekken van onze gemeente voor onze inwoners en toeristen nog beter voor het voetlicht brengen onder één herkenbaar begrip:  het Smalste stukje Nederland, want dat is Wat we onmiskenbaar zijn: een plek die smal genoeg is om binnen- en buitenland dicht in de buurt te hebben en breed genoeg om volop te genieten.

Samen met een aantal ondernemers, zijn we gekomen tot het Smalste stukje Nederland. Dit concept vormt een leidraad voor bewoner en bezoeker en laat in één oogopslag zien op welke plekken in onze gemeente het goed toeven is. Op één plek, de website www.hetsmalstestukjenederland.nl zijn alle mooie plekken, wandel- en fietsroutes, restaurants, campings, cafés te vinden. Op die manier Iaten we een (mogelijke) bezoeker in één oogopslag zien wat we te bieden hebben en bieden we alle relevante informatie in één oogopslag aan.

En wat kan dit voor jou als ondernemer betekenen?

Al jarenlang wordt er in onze gemeente door ondernemers goed geinvesteerd op het gebied van toerisme. Als gemeente willen we al deze uitstekende initiatieven waar mogelijk verbinden en versterken. Door samen met de ondernemers een profiel te creéren, zijn we als gemeente in staat om toeristen van betere informatie te voorzien op een duidelijke manier: één concept en één website. Daarnaast komen er laagdrempelige arrangementen waarbij ondernemers van elkaar kunnen profiteren. Uiteindelijk zorgt dit duidelijke profiel en de hernieuwde naamsbekendheid voor extra toeristen en dus extra inkomsten voor ons allemaal.

De gemeente heeft, samen met ondernemers, de eerste aanzet gedaan tot Het smalste Stukje Nederland. Wij verzorgen veel gratis publiciteit, herkenbare middelen en zullen structureel een aantal keer perjaar een ondernemersbijeenkomst organiseren als ontmoetingsplek voor alle toeristische ondernemers uit Echt-Susteren.

Hoe ver durf je te gaan?

 Je bepaalt zelf in hoeverreje meedoet met het Smalste stukje Nederland. Dat kan zijn door het gratis profiel op de website met goede informatie te vullen, door zichtbaar te maken datje onderneming deelneemt aan het Smalste stukje of door arrangementen aan te bieden onder de vlag van het Smalste stukje (alleen of met collega-ondernemers). De VVV ondersteunt dit profiel van harte en denkt met ons mee. Jij toch ook? Er zijn geen kosten verbonden aan deelname*. Alles is mogelijk en hoe meer we samenwerken, hoe verder we samen komen. Wil je meer informatie over het Smalste stukje Nederland?
Kijk dan op www.hetsmalstestukjenederland.nl of mail naar Kevin Bos via k.bos@echt-susteren.nl 

* Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Bij het bestellen van fysieke uitingsmiddelen, zoals stickers en banners, wordt de kostprijs in rekening gebracht. Ook bij te ontwikkelen arrangementen zijn mogelijk (beperkte) kosten gemoeid.


Wijngaard de Deelgaarderberg
Diergaarderstraat West 4 6105 CK Maria-Hoop
2009-2016 Copyright - Privacy Statement