Welkom op de website van wijngaard de Deelgaarderberg

In 2003 is het idee ontstaan bij Jos en Nicole Wilms-Gielkens om een wijngaard te beginnen. Na de nodige voorbereidingen werden in 2005 de eerste wijnstokken geplant op een perceel in Maasbracht.
Er werden twee soorten aangeplant, namelijk Acolon (rood) en Solaris (wit). Hiervan is in 2006 de eerste keer geoogst.

In 2007 besloot de toenmalige gemeente Maasbracht dat zij het perceel nodig had voor een uitbereiding met woningbouw. Naarstig werd er op zoek gegaan naar een geschikt perceel. Dit werd gevonden in Maria-Hoop. In het najaar van 2007 zijn dan ook de wijnstokken verplant van Maasbracht naar Maria-Hoop. Tevens is toen gestart met de bouw van onze wijnkelder.

Vanaf 2008 en 2009 enz. zijn er telkens een aantal rijen wijnstokken aan onze wijngaard toegevoegd. Deze uitbereiding zal de komende jaren voortgezet worden. Momenteel bestaat onze wijngaard uit 1200 wijnstokken, waarvan er 100 Acolon en 225 Dornfelder zijn en de overige Solaris. In de eerste jaren was de productie nog gering maar onze wijnen zijn van een zeer goede kwaliteit. Langzaam maar zeker stijgt de productie.

Wijnkennis werd enerzijds opgedaan door de landbouwkundige achtergrond die Jos heeft als onderzoeksmedewerker bij Wageningen Universiteit. Daarnaast heeft hij in 2006 en 2012 een cursus wijnbouw en vinificatie gevolgd.


Wijngaard de Deelgaarderberg
Diergaarderstraat West 4 6105 CK Maria-Hoop
2009-2010 Copyright - Sitemap - Privacy Statement